Profilator


Profilator

Profilator – Det flexibla modulära designsystemet

Den mest kompakta kombinationen för torrbearbetning av kugg

www.profilator.de

 

 

 

 

Polygon & Curvicbearbetning

Polygon & Curvicbearbetning

Polygonsvarvningsenheten är t.ex. avsedd för curvicbearbetning av detaljer för automatväxellådor. Här är det roterande skärhuvudet synkroniserat med arbetsstyckets spindel och en plansideskoppling är producerad i enlighet med arrangemanget av vändskären och transmissonsutväxlingen. Därefter kan detaljen gradas med andra vändskär i samma skärhuvud.

 

BSMT line

 

 

Kugg & Splinesbearbetning

Kugg & Splines bearbetning

Kuggskärningsenheten är utvecklad både för Wera rotativ kuggskärning med vändskär och för snäckfräsar. Tack vare applikationen med ”Schlagzahnverktyg” och vändskär kan vi erhålla den mest ekonomiska tillverkningen av splines, kugg, involute kugg, och axiell kugg.

BSMT line

Spetsning av kugg

Spetsning av kugg

Verktygsspindlarna kan användas både för rotativ och indexerande bearbetning. Alla vinkelinställningar visas på en digital display. Då spetsvinklar avsevärt varierar kan båda verktygsspindlarna automatisk justeras av 10 CNC-styrda axlar. Axelns position bestäms av en CAD simulation som använder data från arbetsstyckets ritning. Det CNC-styrda spetsningstornet kör till den exakta positionen av data i den ergonomiska kontrollenheten. Inställningar och korrektioner är avsevärt förenklat med hjälp av det nya Ergo Control SIMPS ® (WERA Simplified Integrated Machine Programming System).

 

BSMT line

 

 

Shifterstop”Shifterstop” bearbetning

”Shifterstopenheten” är horisontellt monterad längsmed arbetsstycksspindeln i samma horisontalplan och synkroniserad så att verktyget bearbetar varje kuggflank i den invändiga splinesen på ett synkroniseringshjul. Därmed produceras en involut form enligt konstruktionskraven.

BSMT line

Fasning och GradningFasning och Gradning

För fasning och gradning av splines, kugghjul och kuggaxlar, presenterar Profilator ZEM serien kuggradmaskiner. Maskinen är avsedd för medelstor- till stor-serieproduktion. Det optimala modulsystemet erbjuder användaren klara fördelar framför konventionella gradmaskiner.

 

BSMT line

 

 

scruddingSCUDDING® QmS – Quality meets Speed

SCUDDING® är en kontinuerlig kugg genereringsprocess. SCUDDING® processen kan användas för ett brett område av symmetriska kuggapplikationer såväl som för icke symmetriska kugg eller profilapplikationer som t.ex. kuggremskivor och synkroniseringsringar. Med WERA Profilators maskindesign kan samma maskin användas både för invändiga och utvändiga SCUDDING®-applikationer.